Co-bouwheerschap voor projectontwikkelaars

Jouw bouwproject zonder zorgen. Binnen budget. Zwart op wit.

Waarom is een co-bouwheer interessant voor projectontwikkelaars?

Als projectontwikkelaar draag je talloze verantwoordelijkheden en is het vaak zwoegen geblazen. Het geschikte terrein vinden. De nodige vergunningen scoren. Je project sterk in de markt zetten om kopers te vinden. En dan nog het volledige bouwproces erbovenop. Liever meer zekerheid en minder beslommeringen? Neem voor het bouwproces D+A Project onder de arm als je co-bouwheer. Zo geniet je optimale gemoedsrust en ontzorging vanaf het schetsontwerp tot de oplevering.

Bovendien beslis je als projectontwikkelaar mee met welke bouwpartners je in zee gaat (via overeengekomen gunningsproces) en in hoeverre je bij het bouwproces betrokken bent.

Je winst? Een bouwproject met respect voor:

  • je budget
  • deadlines
  • afgesproken kwaliteit en comfortniveaus
  • wettelijke regels
  • milieu- en duurzaamheidsvereisten

KLASSIEKE BOUWMETHODE VS. CO-BOUWHEER

Naast ontzorging geniet je maximale gemoedsrust: je project op tijd, binnen budget en zonder risico’s. Alle voordelen op een rij. Maak zelf de vergelijking.

da-infographic-desktop-intro

Wij hadden zelf niet de tijd noch de mankracht om dat in eigen beheer te doen.

Bart Borloo,
Directeur Purchase, Real Estate & Facilities bij Imreca

Bereken zelf je voordeel

Hoeveel kan je uitsparen door met D+A te werken? Met co-bouwheerschap bespaar je vooral tijd en kopzorgen. Doe zelf de test.

da-rekenmodule-desktop-intro-v2

Voordelen in vogelvlucht

Je bent zeker van een vast budget

Je maakte het misschien al mee: projecten op klassieke wijze (met aannemer en architect) resulteren vaak in flinke meerkosten die je winstmarge onder druk zetten. Daarom vertrekt co-bouwheerschap van een gedetailleerde resultaatsverbintenis op basis van een prestatiebestek dat de totaalprijs bevat. Je kent dus vanaf de start van de uitvoering alle uitgaven, gegarandeerd door heldere forfaitaire afspraken. Komen er nadien nog kosten bovenop? Dan neemt D+A Project die als co-bouwheer voor zijn rekening.

Je krijgt heldere afspraken

Onze dienstverlening als co-bouwheer is tweeledig:

  • projectcoördinatie: de prijs is vergelijkbaar met wat je architect of externe coördinator zou vragen, én ligt op voorhand forfaitair vast. We begeleiden het volledige proces via BIM voor een feilloze en efficiënte coördinatie.
  • risicodekking: je betaalt een vast percentage voor onvoorziene kosten. In ruil neemt de co-bouwheer alle risico’s en budgetoverschrijdingen op zich.

Ontwerp en uitvoering zijn naadloos op elkaar afgestemd

De co-bouwheer houdt vanaf de tekenfase rekening met de maakbaarheid van je project. We wisselen voortdurend informatie en kennis uit tussen alle betrokken partijen. 100 procent zekerheid en 0 procent gedoe!

Zelfde voordelen als een bouwteam of algemene aanneming

Ben je gewend om met een bouwteam of algemene aanneming te werken? Weet dan dat je via co-bouwheerschap dezelfde voordelen krijgt. Co-bouwheerschap is als werken met een bouwteam. Het grootste verschil: het project wordt niet geleid door een aannemer, maar een ontwerper/studiebureau. Korter bij de opdrachtgever dus. Bovendien kun je nog altijd de markt consulteren om offertes te vergelijken en scherpe prijzen te onderhandelen. Je plukt ook de vruchten van werken met een gesplitste aanneming.

Je draagt nauwelijks of geen risico’s en verantwoordelijkheden

Co-bouwheerschap is als een bouwverzekering: alle eventuele budgetoverschrijdingen zijn voor rekening van de co-bouwheer. Mooi meegenomen: je sluit maar één contract af, mét resultaatsverbintenis .

Je profiteert van ontzorging en tijdbesparing

Een bouwwerf opvolgen neemt al snel 10 tot 15 uur per week in beslag. Met co-bouwheerschap beslis je zelf welke vergaderingen je wil bijwonen. Je co-bouwheer ontfermt zich over de rest.  Bovendien wordt je project sneller opgeleverd. Want je co-bouwheer jouw volgt je project van start tot finish dagelijks op, coördineert, stuurt bij en hakt knopen door, zonder tijdverlies.

Wat je nog niet wist

Co-bouwheerschap: top 5-vragen beantwoord

Co-bouwheerschap is een relatief onbekend begrip. Ziehier een antwoord op de 5 meestgestelde vragen.

Resultaatsverbintenis bij bouwprojecten

De bouwsector is gevoelig voor fouten en betwistingen. Word je als bouwheer tijdens of na de bouw of verbouwing geconfronteerd…

Hoe werkt gesplitste aanneming?

Een volledig project aanpakken via algemene aanneming – gebouw, technieken en buitenaanleg bij één aannemer – is kiezen voor de…

Overeenkomst co-bouwheer: hoe komt de samenwerking tot stand?

Bij co-bouwheerschap wordt een overeenkomst met resultaatsverbintenis opgesteld tussen de opdrachtgever (ondernemer of facility manager) en D+A Project als co-bouwheer

Bouwverzekering voor gemoedsrust

Plan je een nieuwbouw of verbouwing, bijvoorbeeld kantoren, een industrieel pand of appartementen? Dan doe je er goed aan om…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart