Co-bouwheerschap voor facility managers

Jouw bouwproject zonder zorgen. Binnen budget. Zwart op wit.

Waarom is een co-bouwheer interessant voor facility managers?

Overweeg je om een bedrijfspand te bouwen, verbouwen of renoveren? Laat je ontzorgen door co-bouwheerschap via D+A Project. We nemen een resem taken van jou over. En staan aan je zijde tijdens het volledige bouwproces: van schets tot oplevering.

Bovendien beslis je als facility manager zelf:

  • met welke bouwpartners je in zee gaat (via overeengekomen gunningsproces)
  • in hoeverre je bij het bouwproces betrokken bent

Je winst? Een bouwproject met respect voor:

  • je budget
  • deadlines
  • afgesproken kwaliteit en comfortniveaus
  • wettelijke regels
  • milieu- en duurzaamheidsvereisten

KLASSIEKE BOUWMETHODE VS. CO-BOUWHEER

Naast ontzorging geniet je maximale gemoedsrust: je project op tijd, binnen budget en zonder risico’s. Alle voordelen op een rij. Maak zelf de vergelijking.

da-infographic-desktop-intro
paal porsche center atelier bouwheer d+a

De bouw van die projecten uitbesteden aan D+A Project bleek een goede zet. De investering was absoluut de moeite waard.

Géraldine Ferdinande,
architecte en projectmanager bij D’Ieteren Immo

Bereken zelf je voordeel

Hoeveel kan je uitsparen door met D+A te werken? Met co-bouwheerschap bespaar je vooral tijd en kopzorgen. Doe zelf de test.

DA_cowbouwheer_berekenjevoordeel

Voordelen in vogelvlucht

Je bent zeker van een vast budget

De basis van onze samenwerking is een gedetailleerde resultaatsverbintenis op basis van een prestatiebestek dat de totaalprijs bevat. Je kent dus vanaf de aanvangsfase de uitgaven, gegarandeerd door heldere forfaitaire afspraken. Komen er nadien nog kosten bovenop? Dan neemt D+A Project die als co-bouwheer voor zijn rekening.

Ontwerp en uitvoering zijn naadloos op elkaar afgestemd

De co-bouwheer houdt vanaf de tekenfase rekening met de maakbaarheid van je project. We wisselen voortdurend informatie en kennis uit tussen alle betrokken partijen. 100 procent zekerheid en 0 procent gedoe!

Zelfde voordelen als een bouwteam of algemene aanneming

Ben je gewend om met een bouwteam of een algemene aannemer te werken? Weet dan dat je via co-bouwheerschap dezelfde voordelen krijgt. Co-bouwheerschap is als werken met een bouwteam. Het grootste verschil: het project wordt niet geleid door een aannemer, maar een ontwerper/studiebureau. Korter bij de opdrachtgever dus. Bovendien kun je nog altijd de markt consulteren om offertes te vergelijken en scherpe prijzen te onderhandelen. Je plukt dus ook de vruchten van werken met een gesplitste aanneming, volledig gecoördineerd door jouw co-bouwheer.

Je draagt nauwelijks of geen risico’s en verantwoordelijkheden

Co-bouwheerschap is als een bouwverzekering: alle eventuele budgetoverschrijdingen zijn voor rekening van de co-bouwheer. Mooi meegenomen: je sluit maar één contract af, mét resultaatsverbintenis .

Je profiteert van ontzorging en tijdbesparing

Een bouwwerf opvolgen neemt al snel 10 tot 15 uur per week in beslag. Met co-bouwheerschap beslis je zelf welke vergaderingen je wil bijwonen. Je co-bouwheer ontfermt zich over de rest.  Bovendien wordt je project sneller opgeleverd. Want je co-bouwheer jouw volgt je project van start tot finish dagelijks op, coördineert, stuurt bij en hakt knopen door, zonder tijdverlies.

Samenwerken met D+A Project?

Wat je nog niet wist

Co-bouwheerschap: top 5-vragen beantwoord

Co-bouwheerschap is een relatief onbekend begrip. Ziehier een antwoord op de 5 meestgestelde vragen.

Resultaatsverbintenis bij bouwprojecten

De bouwsector is gevoelig voor fouten en betwistingen. Word je als bouwheer tijdens of na de bouw of verbouwing geconfronteerd…

Hoe werkt gesplitste aanneming?

Een volledig project aanpakken via algemene aanneming – gebouw, technieken en buitenaanleg bij één aannemer – is kiezen voor de…

Overeenkomst co-bouwheer: hoe komt de samenwerking tot stand?

Bij co-bouwheerschap wordt een overeenkomst met resultaatsverbintenis opgesteld tussen de opdrachtgever (ondernemer of facility manager) en D+A Project als co-bouwheer

Bouwverzekering voor gemoedsrust

Plan je een nieuwbouw of verbouwing, bijvoorbeeld kantoren, een industrieel pand of appartementen? Dan doe je er goed aan om…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart