Co-bouwheerschap

Jouw bouwproject zonder zorgen. Binnen budget. Zwart op wit.

Bij een bouwproject komt heel wat kijken op diverse vlakken: van technisch en organisatorisch tot juridisch. In een klassiek bouwproject ben je als opdrachtgever verantwoordelijk om al die aspecten in goede banen te leiden – een huzarenstukje. Gelukkig bestaat er een alternatieve manier om je bouwproject te realiseren. Via co-bouwheerschap neemt D+A Project je zware taak als bouwheer over.

Klassieke bouwmethode vs. Co-Bouwheer

Naast ontzorging geniet je maximale gemoedsrust: je project op tijd, binnen budget en zonder risico’s. Alle voordelen op een rij. Maak zelf de vergelijking.

Partijen en hun taken

De betrokken partijen hebben verschillende taken en verantwoordelijkheden naargelang de bouwformule. Deze infographic zoomt erop in.

Wat is co-bouwheerschap?

Simpel gesteld: een overkoepelende aanpak waarbij D+A Project je taken en verantwoordelijkheden als bouwheer overneemt. En garandeert om je project op te leveren zoals dat hoort – op tijd, binnen budget en volgens je wensen.

Waarom co-bouwheerschap?

Het grootste verschil met de klassieke aanpak? De co-bouwheer gaat geen ‘middelenverbintenis’ aan, maar een ‘resultaatsverbintenis’. Daarin worden de precieze prestatie-eisen, de timing en het budget van je bouwproject vastgelegd. Zo vermijd je dure en tijdrovende meerwerken. Bijvoorbeeld door een slechte initiële budgettering, verkeerde meetstaten en fouten tijdens de bouw zelf.

Bovendien zorgt je co-bouwheer voor een gestroomlijnde coördinatie tussen alle betrokken partijen. Van architect en studiebureau tot aannemer. Zo concentreer jij je op de taken waarin je écht onvervangbaar bent.

Voor wie is co-bouwheerschap?

D+A Project treedt op voor ondernemers, facility managers, architecten en projectontwikkelaars. Voor elk van die profielen biedt co-bouwheerschap diverse voordelen. Ontdek de pluspunten voor:

Bereken zelf je voordeel

Hoeveel kan je uitsparen door met D+A te werken? Met co-bouwheerschap bespaar je vooral tijd en kopzorgen. Doe zelf de test.

Waarom een
co-bouwheer
interessant is
voor een

Ondernemer

Waarom een
co-bouwheer
interessant is
voor een

Facility manager

Waarom een
co-bouwheer
interessant is
voor een

Projectontwikkelaar

Waarom een
co-bouwheer
interessant is
voor een

Architect

Blog

Bouwverzekering voor gemoedsrust

Plan je een nieuwbouw of verbouwing, bijvoorbeeld kantoren, een industrieel pand of appartementen? Dan doe je er goed aan om je bij het bouwproces te laten begeleiden. Zelfs als je vertrouwd bent met de sector en de materie, slorpen bouwwerkzaamheden veel tijd op.

Wat je nog niet wist

De vele voordelen van BIM

Bouw Informatie Model of BIM is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Het zorgt…

Meer ruimte voor brouwerij Lindemans

D+A is als co-bouwheer trots om met jullie te kunnen delen dat aannemer Cosimco in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) recent is gestart…

Co-bouwheerschap: top 5-vragen beantwoord

Co-bouwheerschap is een relatief onbekend begrip. Ziehier een antwoord op de 5 meestgestelde vragen.

Faalkosten in de bouw: twee soorten

Faalkosten komen in elke branche voor, inclusief in de bouw. Het gaat over kosten die in principe vermeden hadden kunnen…

Budgettering van bouwprojecten: waar loopt het mis?

Grote, complexe bouwprojecten lopen vaak op een financiële sisser uit. Als de pers erover bericht, leidt dat tot publieke verontwaardiging.…

nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt bij D+A en in jouw werkgebied? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang relevant leesvoer.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart