Ruisbroek - Lindemans Satellite Brewery

“Bouwen voor brouwers„

Zaakvoerders Dirk Lindemans en Geert Lindemans zijn brouwers, geen bouwers. Vandaar dat ze ervoor opteerden om de centrale bouwheerrol te laten invullen door D+A. Het nieuwe gebouw werd niet alleen opgetrokken met een hoogtechnologische brouwinstallatie inclusief een architecturale knipoog naar de ambachtelijke biertraditie maar ook met een hoge technische en bouwkundige complexiteit. Het 3D-model dat gerealiseerd werd door alle betrokken partijen, wierp tijdens de uitvoering zijn vruchten af.

Keuze co-bouwheer

D+A heeft Lindemans in het verleden al bijgestaan bij uitbreidingen van de brouwerij. Van een nieuwe bottellijn met magazijn in 2004 en een tweede bottellijn in 2014, tot de realisatie van een automatisch magazijn in 2018. De Lindemans familie zijn bierbrouwers, geen professionele bouwheren. Dus zochten zij een partij om hen te begeleiden en ondersteunen met zaken zoals vergunningsaanvragen, overheidskwesties, ruimtelijke uitvoeringsplannen, …

Meer lezen over hun keuze voor D+A als co-bouwheer?

D+A_studiebureau_infra_Ruisbroek_Satellite_Brewery-foto4

BIM-model

Naast het ontwerp van het industrieel gebouw moest D+A ook de stedenbouwkundige studies, de omgevingsplannen, het ontwerp van de buitenruimtes en technische installaties in goede banen leiden.

Het samenbrengen van al deze facetten werd gerealiseerd door volop te gaan voor een geïntegreerde BIM aanpak. Om dit te implementeren steunden we hiervoor op de expertise van Geo-IT, een toonaangevende Belgische verdeler van Autodesk producten, Autodesk training center en Autodesk ontwikkelaar met een specialisatie in de AEC (Architecture – Engineering – Construction) sector.

BIM, Building Information Model of Bouwwerkinformatiemodel is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Het zorgt ervoor dat alle relevante informatie tijdens het hele project wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een virtueel 3D-prototype. Alle betrokken partijen uit diverse disciplines werken zo met dezelfde visuele en technische input. Die is continu beschikbaar, eenduidig en altijd up-to-date.

Meer weten over onze BIM-aanpak? Lees er meer over in deze blog!

D+A_studiebureau_infra_Ruisbroek_Satellite_Brewery-foto3

Bouwen aan Vlaanderen maakte nog een uitgebreid artikel over dit project:  Nieuw brouwerijgebouw symboliseert ambachtelijke biertraditie (bouwenaanvlaanderen.be)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart