D'Ieteren Immo en D+A Project: een ultraperformant team

D’Ieteren Immo bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België̈. Dat vastgoed wordt vooral gebruikt door D’Ieteren Auto. Naast investeringsprojecten ontfermt D’Ieteren Immo zich ook over het totaalbeheer van het patrimonium, inclusief de opwaardering van de sites. We vroegen Géraldine Ferdinande, architecte en projectmanager, naar haar ervaringen met D+A Project.

expertise D+A fotovoltaïsch glazen dak

Wat is precies jouw taak bij D’Ieteren Immo?

“Aan de ene kant sta ik in voor het beheer van het patrimonium. Dat betekent het vastgoed onderhouden, renoveren, opwaarderen, vergunningen aanvragen, enzovoort. Daarbij besteedt D’Ieteren Immo veel aandacht aan duurzaamheid – voor mens, milieu en maatschappij. Anderzijds is ons architectuurteam ook verantwoordelijk voor het afstemmen van het vastgoed op het corporate design van het merk.”

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

“D’Ieteren Immo telt een groot vastgoedportefeuille. Op een gegeven moment hadden wij te veel (nieuwbouw)projecten tegelijk om ze in eigen beheer te kunnen realiseren en opvolgen. We zijn dan op zoek gegaan naar een externe partner om ons daarin te ondersteunen. D+A Project bleek de geschikte partij. Ze boezemde ons vertrouwen in, en hanteert een gelijkaardige filosofie en ambitie.”

Welk gebouwen werden er opgetrokken?

“We hebben in samenwerking met D+A Project vijf garages gezet, onder andere Porsche Centres in Mechelen, Paal en Mont-Saint-Guibert. Dat zijn industriële gebouwen met een strakke architectuur en veel aandacht voor design, ergonomie, duurzaamheid en ecologie. Ze moeten ook voldoen aan de specifieke branding-vereisten van D’Ieteren Auto. Ze bevatten een showroom, atelier, parking en stockageruimte, net zoals hypermoderne werkplekken en ontvangstruimtes.”

Wat waren de pluspunten van de samenwerking?

“Dat wij in alle gemoedsrust belangrijke taken aan een professional konden overlaten, om zo onze eigen workload te verminderen. Qua planning en follow-up betekende dat een grote meerwaarde. De soepele samenwerking met de betrokken partijen – D+A, architect, studiebureau en aannemer – zorgde voor een efficiënt verloop van het volledige bouwproces. Zeker dankzij de BIM-werkwijze die een gecentraliseerde en transparante uitwisseling van informatie verzekerde.”

In hoeverre was je zelf nog betrokken bij de bouwprojecten?

“Ik was bij alle werfvergaderingen en andere relevante meetings aanwezig. Vooral om te waken over de voortgang, belangrijke knopen door te hakken, en de afstemming op de richtlijnen van het merk te waarborgen. Maar uiteindelijk genoten mijn team en ik toch veel ontzorging. Dat was essentieel omdat we zelf geen tijd hadden om alles in eigen beheer te doen. De weinige keren dat er iets wat stroever liep, werd er ook snel ingegrepen en passend gereageerd. De bouw van die projecten uitbesteden aan D+A Project bleek een goede zet. De investering was absoluut de moeite waard.”

Benieuwd naar wat co-bouwheerschap voor jouw organisatie kan betekenen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart