Mechelen - Stassartstraat

“Leefbare verbinding„

De heraanleg van de Goswin De Stassartstraat, Schoutetstraat en de omgeving van de Sint-Janskerk vormt het sluitstuk van belangrijke ingrepen in de publiek ruimte van het centrum van Mechelen. De Goswin De Stassartstraat maakt de verbinding tussen het hart van de stad, de Wollemarkt naast de Sint-Romboutskathedraal en het geweten van de stad, de kazerne Dossin aan de Vesten.

Goswin De Stassartstraat is de ruggengraat tussen deze twee plekken met daartussen belangrijke en pittoreske straten zoals Schoutetstraat en Sint-Janstraat met de omgeving van de Sint-Janskerk en toegang tot het museum Hof van Busleyden.

De herinrichting kadert in het beeldkwaliteitsplan voor het centrum met als doel de in- en uitvalswegen zowel op het vlak van beleving als op het vlak van verkeersveiligheid op te waarderen. Goswin De Stassartstraat heeft een belangrijke functie in de ontsluiting van de stad. Samen met de Sint-Katelijnestraat is deze straat een belangrijk onderdeel van de parkeerlus in dit deel van de stad en fungeert daardoor als een visitekaart van de stad. De straat wordt bovendien geflankeerd door enkele zeer mooie oude en nieuwe stadswoningen.

Schoutetstraat vormt een smalle bestaande steeg die naar analogie met andere stegen in het centrum een woonerfkarakter gaat krijgen met een gemengd gebruik door auto’s, fietsers en voetgangers.

Sint-Janstraat vormt een verbinding tussen Goswin de Stassartstraat en Frederik de Merodestraat. De straat wordt gekarakteriseerd door de Sint-Janskerk met groene omgeving. Belangrijke opgave in het ontwerp is de relatie tussen de kerk en het museum Hof van Busleyden te versterken.

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Gent – TLG Science Park

“Een duurzaam en hoogwaardig vestigingsklimaat voor high tech campus.”

Nieuwpoort – Nieuwlandplein

Het Nieuwlandplein vormt als het ware het knooppunt waar het duinenlandscap en het strand elkaar ontmoeten.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart