Beersel - Cultureel centrum De Meent

D+A heeft aan de hand van een grondige screening en inventarisatie een voorstel tot inrichting uitgewerkt. Een groot ontmoetingsplein op niveau van het cultureel centrum en de bar biedt voldoende ruimte als terras en sociale ruimte. Het terras, met dezelfde afmetingen als de rode container/bar wordt mee opgenomen in het kleurenverhaal door een uitvoering in gepolierde rode beton.  Ecologie en duurzaamheid zijn 2 belangrijke randvoorwaarden vooropgesteld door de opdrachtgever bij aanvang van deze studie. 

De centrale parking zelf wordt volledig omzoomd door een groenstructuur.  De organisatie van de parking is gericht op een efficiënte en compacte vorm die toch een erg groene uitstraling heeft. Om de overbrugging te maken tussen parking en het hoger gelegen groen plein werken we met blokken die het reliëf van de taluds zullen volgen.  Deze blokken vormen zo een natuurlijk gevormde trap die volledig opgenomen is tussen de beplanting van het taluds.  

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart