Lanaken - Langkeukelbeek

“DNA wordt werkelijkheid„

Het beeldkwaliteitsplan ‘Het DNA van Lanaken’ werd opgebouwd uit een groene en een rode streng die op goed gekozen plaatsen samenkomen. De groene streng staat voor de groenstructuur in zowel het dal van de Langkeukelbeek als in de groene elementen van straten en pleinen zoals de Stationsstraat.

De rode streng staat voor het herkenbaar maken van het winkelhart. Het fiets- en wandelpad langs de Langkeukelbeek verbindt zo Lanaken en Gellik voor de wandelaars en fietsers. De omgeving rond dit pad werd omgetoverd tot een aangenaam park voor de inwoners en bezoekers van Lanaken.

Dit voordien moerassige en ontoegankelijk gebied kreeg een nieuw aanzicht met beplantingen, zitelementen, picknickplekken en twee eikenhouten bruggen. Het pad wordt bovendien ook aangesloten op het fietsroutenetwerk.

Dit project voor de gemeente Lanaken werd gerealiseerd in een samenwerking van D+A Consult met Bureau Verbeeck en Coenen Sättele Architects.

D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_brug
D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_foto1
D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_picknick

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Sint-Pieters-Leeuw – RUP Open ruimte

Met de opmaak van het RUP open ruimte wenst de gemeente Sint- Pieters-Leeuw uitvoering te geven aan zijn gemeentelijk ruimtelijk…

Asse – stedenbouwkundige begeleiding kasteeldomein ‘De Morette’

Zowel het park, de nog aanwezige historische bebouwing als de grootschalige boomgaard hebben dringend diverse ingrepen nodig om hun behoud…

Sint-Katelijne-Waver – RUP Golfclub De Wijnvelden

Een oplossing bieden voor de huidige zonevreemde problematiek van de bestaande golfclub met 9-holes.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart