Lanaken - Langkeukelbeek

“DNA wordt werkelijkheid„

Het beeldkwaliteitsplan ‘Het DNA van Lanaken’ werd opgebouwd uit een groene en een rode streng die op goed gekozen plaatsen samenkomen. De groene streng staat voor de groenstructuur in zowel het dal van de Langkeukelbeek als in de groene elementen van straten en pleinen zoals de Stationsstraat.

De rode streng staat voor het herkenbaar maken van het winkelhart. Het fiets- en wandelpad langs de Langkeukelbeek verbindt zo Lanaken en Gellik voor de wandelaars en fietsers. De omgeving rond dit pad werd omgetoverd tot een aangenaam park voor de inwoners en bezoekers van Lanaken.

Dit voordien moerassige en ontoegankelijk gebied kreeg een nieuw aanzicht met beplantingen, zitelementen, picknickplekken en twee eikenhouten bruggen. Het pad wordt bovendien ook aangesloten op het fietsroutenetwerk.

Dit project voor de gemeente Lanaken werd gerealiseerd in een samenwerking van D+A Consult met Bureau Verbeeck en Coenen Sättele Architects.

D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_brug
D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_foto1
D+A_studiebureau_infra_Lanaken_Langkeukelbeek_picknick

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Mechelen – Steenwegpark

“Mechelen onthard, herbestemd en teruggegeven aan de buurtbewoners.”

Grimbergen – RUP herbestemming open ruimte

Met dit RUP werd beslist om de tientallen hectare in Humbeek en Beigem niet meer als woonuitbreidingsgebied te bestemmen, maar…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart