Tremelo - Sven Nijs Cycling Center

“Waar sporten ontmoeten wordt„

Het gebouw van het ‘Sven Nys Cycling Center’ werd door Schellen architecten ontworpen in synergie met de ‘Balenberg’ en werd als het ware ingebed, vervlochten met de berg.

D+A ging aan de slag voor het ontwerp en de werfopvolging van de omgevingswerken rond het ‘Sven Nys Cycling Center’. De hoofdontsluiting van het center gebeurt via het Balenbergstraatje, waar een 50-tal parkeerplaatsen voor wagens, staanplaatsen voor autobussen en een fietsenstalling werden voorzien.

Vanaf de parking vertrekt een slingerend pad naar het gebouw. De bezoeker die het pad gebruikt krijgt langs deze korte wandeling naar het gebouw een eerste indruk van de site. Het is een speciale ervaring om van de parking te voet naar het gebouw te gaan – de bezoekers ‘ervaren’ de Balenberg. Tot tweemaal toe kruist het veldritparcours het pad en de bezoeker maakt gaandeweg kennis met de verschillende fietsparcours : pump track, BMX-parcours, rock garden en drop parcours. Aangekomen bij het gebouw krijgt de bezoeker tot slot een totaalbeeld van de site te zien : een panoramisch zicht op de omgeving.

D+A_studiebureau_infra_Tremelo_Nys Cyclingcentre_drone
D+A_studiebureau_infra_Tremelo_Nys Cyclingcentre_pad en brug
D+A_studiebureau_infra_Tremelo_Nys Cyclingcentre_parking

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Halle – ’t Parkske

Het project ’t Parkske te Halle omvat de bouw van 90 woongelegenheden, kantoren een Dreamland winkel en verschillende parkings.

Ninove – Abdijsite

Toen de woning met eigendom aan de hoek van de Kloosterweg met het Kerkplein tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk te koop stond,…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart