Dilbeek - Watermolen van Pede

Waterland tussen brouwer en molenaar

Dilbeeks Erfgoed zet zich in voor het herstel van het gebied van en rond de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. D+A ondersteunde de vereniging hierbij met de opmaak van een landschapsbeheerplan. Dit plan herstelt de omgeving van de molen naar een meer authentiek gegeven met voldoende openheid zodat het gebied attractief blijft voor bezoekers, bewoners en buren.  De nieuwe inrichting respecteert het beschermde landschap en biedt daarbij nieuwe kansen voor de verdere ontwikkeling.

De opmaak van de studie verliep in nauwe samenwerking met de begeleidingsgroep waar ook een afvaardiging van de gemeente Dilbeek en Departement Omgeving en Agentschap Onroerend Erfgoed (Vlaanderen) aan deelnamen.

Het landschapsbeheerplan levert een praktisch draaiboek aan voor de opwaardering en het beheer van het beschermde landschap voor een periode van 27 jaar. Het voorgeschreven beheer versterkt  de natuurwetenschappelijke, de historische, de esthetische en de sociaal-culturele waarden van het beschermde landschap bij de watermolen.

In navolging van het beheerplan heeft D+A de uitvoering verzorgd van de verschillende toegangspaden, visvijvers met bijhorende vlonders, brugconstructies en bijhorende landschapsvormgeving.

D+A_studiebureau_Dilbeek_Watermolen_Pede_vijver
D+A_studiebureau_infra_Dilbeek_Watermolen van Pede_landschapsbeheerplan
D+A_studiebureau_infra_Dilbeek_Watermolen van Pede_vlonder_foto
D+A_studiebureau_infra_Dilbeek_Watermolen van Pede_padje

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart