Mechelen - Steenwegpark

“Mechelen onthard, herbestemd en teruggegeven aan de buurtbewoners.”

Sinds de opening van de tangent, een nieuwe weg tussen de op- en afritten van de E19 in Mechelen-Zuid en de N15 aan het Douaneplein, verdwijnt heel wat autoverkeer ondergronds. Dat betekent dat er veel plaats vrijkomt voor een aaneengesloten parkgebied. Er komen drie parken bij met elk een eigen invulling, één daarvan is het Steenwegpark.

© visualisatie Omgeving

Het Steenwegpark krijgt veel bomen en natuurwaarde. Centraal leggen we een open grasveld aan met aan de ene kant ruimte voor avontuurlijk spel en aan de andere kant een natuurlijk ingepast podium en picknickzone. Hier staan ontmoeting, rust, groen en multifunctionaliteit centraal. Om het nieuwe stuk een invulling te geven, liep er een participatietraject met kinderen uit de buurt. Zowel leden van Chiro XL als leerlingen van basisschool De Vlindertuin mochten hun zegje doen. Hoe het grasveld precies wordt ingevuld, is nog niet helemaal duidelijk. De kinderen zijn alleszins wel fan van een blotevoetenpad en een klimmuur. Centraal wordt een avontuurlijke speelzone aangelegd, met speeltoestellen en wadi’s. Aan voorstellen van de jeugd geen gebrek: van een loopbrug uit touwen en tunnels om door de heuvels te kruipen tot stapstenen en boomstammen in het water. In die fruitboomgaarden verkiezen de kinderen aardbeien en frambozen.

Een padenstructuur voor zowel fietsers als voetgangers zal het Steenwegpark, het Postzegelpark, het Colomabos en het Colomapark veilig aaneenrijgen.

© visualisatie Omgeving

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart