Co-bouwheerschap: bouwbegeleiding met een plus

Het takenpakket van de architect gaat veel verder dan het louter creatieve. Plannen opmaken, vergunningen aanvragen, werken opvolgen … het hoort er allemaal bij. Tenminste, in een klassiek bouwproces. Want als je samenwerkt met D+A Project als co-bouwheer, kan je een resem taken én bijbehorende verantwoordelijkheden aan ons overhevelen. Let wel: wij nemen niet de rol van de architect over, enkel die van bouwheer en coördinator.

porsche kronos center drone d+a

Transparante samenwerking

D+A Project is je betrouwbare partner om operationele taken uit te besteden, terwijl je toch grip en overzicht houdt op het bouwproject. Je delegeert activiteiten waarin wij bewezen expertise hebben. Zowel via co-bouwheerschap als via het studiebureau D+A Consult. Zo hou jij meer tijd over voor ontwerpaspecten en kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering. Wees gerust: we gaan een nauwe relatie aan, in alle transparantie. En we werken per definitie met het BIM-model om onze samenwerking met jou en andere betrokken partijen te stroomlijnen.

Meer tijd voor creativiteit

Je hebt meer tijd om je te wijden aan het creatieve ontwerpproces en de kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering. Je behoudt daarvoor vanzelfsprekend je erelonen en inkomsten. Bovendien hou je meer tijd over om extra opdrachten aan te nemen. Ondertussen geniet je grote gemoedsrust omdat D+A Project stevig de touwtjes in handen houdt. 

We vragen tijdig de nodige vergunningen aan, garanderen naleving van het vooropgestelde budget, houden toezicht op de werf, coördineren aannemers, noem maar op.

Zekerheid en garanties

Hoe wij onze samenwerking formaliseren? Via een klassieke architectenovereenkomst met D+A Project als bouwheer. We bakenen duidelijk de verantwoordelijkheden en grenzen van de studies af. De bouwaanvraag tekenen we samen. De operationele follow-up van het volledige bouwproces ligt bij D+A Project met de architect als kwaliteitsbewaker. 

Daarnaast sluit D+A Project met de opdrachtgever een heldere overeenkomst met resultaatsverbintenis af. Daarin treedt D+A Project op als bouwheer en coördinator. Concreet: je hoeft je niet te ontfermen over administratieve rompslomp, budget, planning en communicatie. Je behoudt wél de supervisie en valideert eventuele studies met betrekking tot stabiliteit, technieken, ontwerp buitenaanleg, enzovoort. 

Het mooiste nieuws? Wij nemen formeel de verantwoordelijkheid op ons voor alle risico’s die verbonden zijn aan vergunningen, eventuele meerkosten tijdens de uitvoering, juridische kosten bij beroepsprocedures, noem maar op. We sluiten ook een enige werfpolis af die de beroepsaansprakelijkheid van alle partijen dekt – inclusief die van de architect.

Wat je nog niet wist

Co-bouwheerschap: bouwbegeleiding met een plus

Co-bouwheerschap is een totaaloplossing waarbij D+A Project álles voor jou regelt. Van de keuze van architect en bouwpartners tot de…

Bouwteam versus co-bouwheerschap

Co-bouwheerschap is een relatief onbekend begrip dat soms wordt verward met een bouwteam. Er zijn wel degelijk overeenkomsten tussen beide…

Internationale Dag van de Witte Stok – Integraal toegankelijk publiek domein

Op 15 oktober wordt het publiek gesensibiliseerd over het hulpmiddel waardoor personen met een visuele handicap zich dagelijks op een…

Wereldwaterdag 2022

Thema voor Wereldwaterdag 2022: Grondwater, het onzichtbare zichtbaar maken.

Uw stad of gemeente klimaatbestendig inrichting – stadsboulevard

Stadsboulevards: brede, groene straten die niet alleen dienen als verkeersader, maar ook als ontmoetingsplek en groene oase in de stad.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart