Kuurne - Velodroom

“Allereerste bikepark in Vlaanderen„

Een veilige omgeving waar (jeugd)wielrenners zich kunnen ontwikkelen: dat is waar de gemeente Kuurne zich samen met Cycling Vlaanderen voor inzet in de komende jaren.

Een afgesloten locatie waar amateurs, jongeren, recreanten en de gewone dagdagelijkse fietsers veilig kunnen trainen. Een locatie waar ingezet wordt op behendigheid, innovatie, educatie, promotie en fun. Een uniek project voor jong en oud, waar diverse sporten kunnen beoefend worden.

Een bikepark is een volledig afgesloten en verkeersvrije omloop waar promotie, opleiding, training en competitie centraal staan. Het parcours wordt aangelegd in asfalt en kan variëren in afstand (ongeveer 3km).

Als locatie voor de integratie van een dergelijk bikepark werd gekozen voor de hippodroom te Kuurne. Een afgesloten locatie, met een ruime geschiedenis en reeds tal van faciliteiten, waarbij sport meer dan ooit een trekpleister wordt. Paardensport en wielrennen zullen elkaar aanvullen in dit uniek kader. Een ruimte die verder zal uitgebouwd worden tot multifunctionele sportomgeving.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart