Opwijk - Borchtsite

De bestaande site voor het parkeerplein werd gekenmerkt door een open grasveld met enkele los ingeplante bomen.  De site grenst aan het gemeenschapscentrum ‘Hof ten Hemelrijk’ dat als groene long fungeert in het centrum van Opwijk.

Het nieuwe plein heeft een uitwaaierende vorm waarbij groene vingers vanuit het park ‘Hof ten Hemelrijk’ het plein een volledige integratie en vergroening geven. Ook de ‘Asbeek’ krijgt ruimte in het ontwerp en verschillende waterbufferende partijen (natuurlijke poelen) fungeren als rust- en sociale ontmoetingsplaats. Bij de landschappelijke inrichting en afstemming diende het ontwerp rekening te houden met plaats voor recreatieve speelzones met ecologische duurzame speeltoestellen en voor de ontwikkeling van het skateparcours.

Projecten die jou wellicht interesseren

Anderlecht – Campus Spoor West

Het project behelst het masterplan voor de scholencampus Spoor West. Deze omvat de scholen Spes BuBao, Cardijn BuSo en Sint…

Asse – stedenbouwkundige begeleiding kasteeldomein ‘De Morette’

Zowel het park, de nog aanwezige historische bebouwing als de grootschalige boomgaard hebben dringend diverse ingrepen nodig om hun behoud…

Provincie Antwerpen – Structuurvisie PRUP Poort Vrieselhof en Fort van Oelegem

De opmaak van de structuurvisie en het hieruit voortvloeiend provinciaal RUP voor de Poort Vrieselhof – Fort van Oelegem volgt…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart