Keerbergen - Uitbreiding sporthal Gympies

Het groeiende ledenaantal van de sportclub Gympies in Keerbergen maakte het genoodzaakt de infrastructuur mee te laten groeien.

Het projectgebied bevindt zich binnen het sportcomplex van Keerbergen. Het gebouw dewelke voorwerp uitmaakt van de opdracht bestaat uit twee zalen (grote turnzaal en polyvalente zaal omringd door een hal, stockage ruimte en sanitaire ruimten en kleedkamers).De polyvalente zaal die zal worden uitgebreid bevindt zich ten westen van de turnzaal. Voor de uitbreiding is de afbraak van een bestaande gevel en een gedeelte van de (zich daaronder liggende) infrastructuur vereist.

De oppervlakte van de bestaande polyvalente zaal die wordt uitgebreid, bedraagtop dit ogenblik 1598m². De uitbreiding van de polyvalente zaal is voorzien aan de zuidwestelijke hoek van het bestaand gebouw. De oppervlakte van de nieuwe uitbreiding bedraagt 142m² met een hoogte van 9,33m. De structuur is in beton en wordt bekleed met een gevelafwerking die identiek is aan de bestaande gevelafwerking. Om de aansluiting met het bestaande gebouw te optimaliseren wordt de bestaande gevel met dakbalk, buitenschrijnwerk en windverbanden afgebroken en vervangen door een nieuwe balk.

De gehele site omvat verder de sporthal, een BMX-parcours, een bestaand kunstgrasveld, een voetbalveld en een parkingzone. Het voetbalveld werd ondertussen succesvol vervangen door een nieuw kunstgrashockeyveld: Keerbergen – Hockeyveld 

Foto’s © De Gympies Keerbergen

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Grimbergen – RUP herbestemming open ruimte

Met dit RUP werd beslist om de tientallen hectare in Humbeek en Beigem niet meer als woonuitbreidingsgebied te bestemmen, maar…

Halle – Omvorming N203a tot A8

Team A8 – teamleden D+A Consult | Omgeving | SBE – heeft bij het indienen van de offerte voor deze…

Sint-Katelijne-Waver – RUP Golfclub De Wijnvelden

Een oplossing bieden voor de huidige zonevreemde problematiek van de bestaande golfclub met 9-holes.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart