Leuven - Alfons Smetsplein

Het Alfons Smetsplein vormt een belangrijke schakel in het openbaar weefsel in het centrum van Leuven, het ontwerp versterkt de functie van dit plein : een verbinding tussen centrumstraten en tegelijkertijd een groene plek waar het aangenaam vertoeven is.

Voor deze studieopdracht hebben OMGEVING en D+A hun krachten gebundeld. Onze ervaring met inrichtingen bovenop ondergrondse parkeergarages komt hier zeker van pas : we dienen immers een duurzame oplossing aan te reiken voor een jarenlang probleem van waterinfiltratie met alle gevolgen van dien. Het ontwerp voorziet om één derde van de bestaande verharding te supprimeren om zo meer ruimte te bieden voor groen : grastreden en kleurrijke beplantingen.

D+A_studiebureau_infra_Leuven_Alfons Smetsplein_plantbak2
D+A_studiebureau_infra_Leuven_Alfons Smetsplein_plantbak
D+A_studiebureau_infra_Leuven_Alfons Smetsplein_trappen
D+A_studiebureau_infra_Leuven_Alfons Smetsplein_plantbak3

Projecten die jou wellicht ook interesseren

Hoeilaart – Gemeenteplein

Het project omvat de herinrichting van het centrum van Hoeilaart waarbij het gedeelte van het plein de rol als evenementenzone…

Grimbergen – RUP herbestemming open ruimte

Met dit RUP werd beslist om de tientallen hectare in Humbeek en Beigem niet meer als woonuitbreidingsgebied te bestemmen, maar…

Ninove – Abdijsite

Toen de woning met eigendom aan de hoek van de Kloosterweg met het Kerkplein tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk te koop stond,…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart