Anderlecht - Campus Spoor West

De werken bestonden uit het heraanleggen van de zone tussen de nieuwe sporthal en de aangrenzende, achterliggende gebouwen. De zone wordt ingericht als een open ruimte in twee verhardingen. Deze open ruimte is enerzijds afgestemd op het laad- en losverkeer dat hier mogelijk moet gemaakt worden. Anderzijds is het een open plek die de gebruikers zelf kunnen invullen aan hun noden. Hierdoor kan de ruimte mee evolueren in de tijd. De rand wordt groen uitgewerkt, rekening houdend met het niveauverschil. Hierbij wordt er volgens het principe van een amfitheater een openluchtklas geïntegreerd ter hoogte van het Sint-Guido-Instituut.

Langs de school Cardijn is er een kruiden -en moestuin met een kippenren waar de kinderen zelf hun groenten en kruiden kunnen kweken en eieren kunnen rapen. Verder is er een speelweide voorzien met een talud en een wilgentunnel met een wiglo. Hier kunnen de kinderen spelen en vertoeven in een geborgen sfeer. Grenzend aan de speelweide is er een fietsenstalling voorzien met 80 fietstalplaatsen.

Wat je nog niet wist

Opwijk – Borchtsite

Op vraag van de gemeente Opwijk heeft D+A een ‘restruimte’ nabij het centrum en in het verlengde van het park…

Tervuren – Royal Golf Club

In het kader van de heropbouw van een hangaar en afslaggebouw en de heraanleg van de parking en toegangsweg tot…

Sint-Pieters-Leeuw – RUP Open ruimte

Met de opmaak van het RUP open ruimte wenst de gemeente Sint- Pieters-Leeuw uitvoering te geven aan zijn gemeentelijk ruimtelijk…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart