Ultraperformant Porsche Centre nu officieel geopend!

26.04.2019

Co-bouwheerschap D+A

Ultraperformantie is de gemeenschappelijke noemer – van Porsche, D’Ieteren Immo en co-bouwheer D+A Project – bij de realisatie van het Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve te Mont-Saint-Guibert. Deze concessie zet maximaal in op hernieuwbare energie en is, net als het elektrisch Porsche-gamma, volledig klaar voor de toekomst.

D’Ieteren Immo, de immotak van de Groep D’Ieteren, werkte volop de strategische ontplooiing uit van de officiële Porsche Centres. Voor de derde keer op rij vertrouwde de groep opnieuw op haar co-bouwheer, D+A Project.

Passie voor prestaties ruilt Gembloux in voor Louvain-la-Neuve

Na de recente openingen van het Porsche Centre in Paal en eerder al het Porsche Centre in Mechelen, is nu ook het nieuwste Centre vlakbij Louvain-La-Neuve officieel geopend. Alledrie de Porsche Centres zijn gebouwd volgens de principes van het co-bouwheerschap. Dat betekent dat de bouwheer zijn taken en risico’s van een bouwproject overdraagt aan de co-bouwheer, om vanaf de vergunningsaanvraag tot de oplevering, alles gegarandeerd tot een goed einde te brengen.

Hoewel de verhuis van de concessie de bereikbaarheid van de Porsche concessie zal verhogen en nieuwe diensten zal toelaten, blijft de harde kern en de filosofie van het team ongewijzigd. Kronos wil een familiebedrijf zijn, waarbij de dienstverlening aan de klanten een absolute prioriteit krijgt. In Louvain-la-Neuve is Kronos Porsche Centre nu op een vlot bereikbare locatie gevestigd (aan de kruising van de N25 en de E411), of de klanten nu vanuit Brussel, Waals-Brabant, de streek rond Namen dan wel de provincie Henegouwen komen.

Door Gembloux te verlaten verruimt Kronos zijn horizon, om zo beter te beantwoorden aan de noden van de dienstverlening en de flexibiliteit, zowel voor de trouwe klanten als voor nieuwe contacten.

Moderne technologie

De bouw van een Porsche Centre dient te voldoen aan de hoogste internationale normen op gebied van design, ergonomie, duurzaamheid en ecologie. De nieuwe concessie zet dan ook maximaal in op hernieuwbare energie, gebruikt de recentste technieken en minimaliseert zo de impact op de omgeving. De concessie heeft een glazen dak voorzien van transparante, fotovoltaïsche zonnepanelen. Doel is om op termijn 80 % van de verbruikte energie op de site zelf te produceren.

Het nieuwe Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve is de eerste concessie  die volledig is uitgerust om de huidige en toekomstige elektrische wagens van Porsche perfect te onthalen en om het gamma E-Hybrid verder te ontwikkelen. Zo worden ook de nodige ultrasnelle laadpalen geïnstalleerd zodat het Centre klaar is voor de 100% elektrische toekomst – de Missie E.

Het nieuwe gebouw werd ontworpen om de klant zo aangenaam en professioneel mogelijk te onthalen. De site omvat een showroom van 800 m2, uitgebreid met de fotovoltaïsche luifel die zorgt voor een overdekte parking van 500 m2, kantoorruimte voor de administratie en de dienst naverkoop, een ultramodern atelier van 900 m2 met rechtstreekse receptie, een stockageruimte inclusief een overdekte ruimte voor 46 wagens op het verdiep met een overdekte inrijhelling, een carwash,… In de hedendaagse showroom zullen klanten gebruik kunnen maken van een ontvangst-ruimte met een relax- en een werkzone zodat ze ter plaatse hun professionele bezigheden in alle discretie kunnen verder zetten. Vanaf nu kunnen alle klanten en liefhebbers dus terecht in het ultramoderne futureproof gebouw.

Co-bouwheerschap D+ABouwheer D’Ieteren Immo, architect Julien Barrere, studiebureau D+A Consult en aannemer Edibo werden via het co-bouwheerschap van D+A Project  (klik op de link in de afbeelding hiernaast om de animatievideo te bekijken i.s.m. Videofactory) naadloos verenigd in één bouwteam. De ultraperformantie van het team werd gegarandeerd dankzij o.a. de BIM-werkwijze (Building Information Modelling) en de samenwerking van alle partijen in één centraal planmodel.

Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve bevindt zich in het ‘Axisparc’, Rue André Dumont 16 te Mont-Saint-Guibert.

 

Bekijk hier de TIMELAPSE van dit prachtige project!

Lees hier het OFFICIELE PERSBERICHT.

Perscontact: Hans Gielis, D+A Project, 0477/23 64 81, hans.gielis@da.be