• Voorgevel_Wijckmansstraat
  • Achtergevel_Wijckmansstraat
  • Grondplan_Wijckmansstraat-A2D_DA_Consult

Voor de sociale huisvestingsmaatschappij Elk zijn Huis, ondersteunen de specialisten van D+A het team van A2D bij de realisatie van een gebouw dat enerzijds ruimte biedt voor een kinderdagverblijf en anderzijds tien sociale huurappartementen. Onder het gebouw wordt ook een ondergrondse parkeergarage voorzien.

We trachten bij D+A steeds om ieders expertise optimaal te benutten. We geloven dat je tot de mooiste resultaten komt wanneer diverse disciplines samen transparant kunnen samenwerken. Bij dit project neemt zo A2D de architectuur voor zijn rekening. De D+A-inbreng bij dit project zit in de stabiliteitsstudie en de veiligheidscoördinatie.

De stabiliteitsstudie voor dit dossier steunt voor dit gebouw niet zomaar op de standaardformules. De uitdaging ligt in de verschillende functies binnen dit gebouw en bijgevolg ook de sterk verschillende ruimte-indeling. De gelijkvloerse verdieping krijgt als bestemming een kinderdagverblijf, en bestaat voornamelijk uit grote ruimtes. De bovenliggende verdiepingen met de tien appartementen, zijn dan weer een aaneenschakeling van kleinere ruimtes. De ondergrondse verdieping is een parkeerruimte. Deze afwisseling van verschillende volumes vraagt extra creativiteit om tot een stabiel gebouw te komen zonder de functionaliteit en de esthetiek van het gebouw te verstoren.

D+A heeft met het team veiligheid reeds ruime ervaring in de opvolging van sociale huisvestingsprojecten.

Meer weten? Hans Gielis helpt u graag verder.