• dendermonde_foto01
  • dendermonde_foto02
  • dendermonde_foto03

Dendermonde – RUP De Dammen – Donckstraat

Het plangebied Dammen ligt aan de stadsrand van Dendermonde en vormt de grens tussen het stedelijk gebied en het open gebied.
De wijk Dammen is vanaf het interbellum stilaan ontwikkeld. De verschillende bouwcampagnes zijn nog steeds duidelijk van elkaar te onderscheiden, voornamelijk door het grote onderscheid in bouwtypologieën en stijlen zoals vastgelegd in verschillende verkavelingen. Daarnaast is het plangebied ingevuld met belangrijke oppervlaktes aan te renoveren sociale meergezinswoningen, enkele bedrijven, een woonzorgcentrum, scholen en sportvoorzieningen. Er is geen enkele ruimtelijke eenheid tussen de verschillende delen en functies van de wijk. Ook de relatie met de Dender is volledig verwaarloosd.
Het plangebied heeft een duidelijke nood aan een nieuwe structuur om te worden tot een samenhangende, doorwandelbare woonomgeving met ruimte voor hedendaags bouwen en plekken voor verblijven en beleven van de vernieuwde publieke ruimte.
Het masterplan zorgt voor een duidelijke ruimtelijke reorganisatie zodat er een betere stedenbouwkundige samenhang kan worden ontwikkeld. Daarbij wordt een toekomstgerichte woonkwaliteit gekoppeld aan een leesbare ontsluiting en de versterking van het groen-blauwe netwerk.
D+A diensten voor dit project: masterplan, inspraakbegeleidingopmaak RUP

Meer weten? Ann Lambrechts helpt u graag verder.