Opwijk, buurtwinkel OKay

  Met het oog op de uitbreiding van de buurtwinkel Okay te Opwijk werd een planologisch attest aangevraagd.

  Doelstellingen waren:
  – de bouw van een nieuwe, ruimere winkel volgens nieuw concept
  – afbraak van bestaande winkel
  – inrichting van bijkomende parkeerplaatsen

  De buurtwinkel met een winkelvloeroppervlakte van 400 m² werd voor het eerst geopend in 1999 en kreeg een uitbreiding in 2007. De buurtwinkel ontvangt gemiddeld 4850 klanten per week en stelt 21 personeelsleden te werk. Intussen dringt een nieuwe uitbreiding zich op door de stijgende vraag en om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan. Het bedrijf heeft nood aan meer ruimte (voor opslag en als verkoopoppervlakte) om een voldoende ruim aanbod te kunnen aanbieden.

  Er wordt een ruimere buurtwinkel voorzien volgens een nieuw concept met een netto winkeloppervlakte van 1 000 m². Dit is groter dan de gemiddelde OKay-winkel maar kleiner dan een Colruyt-winkel. Met de voorziene uitbreiding (via nieuwbouw) en de creatie van een ruimer aanbod en een meer comfortabele verkoopruimte zal ook een stijging van de omzet en een toename van het cliënteel volgen. Hierbij dient de ruimte voor meer parkeergelegenheden binnen het perceel ook uit te breiden.

  Het plangebied is deels gelegen in woongebied met landelijk karakter en deels in agrarisch gebied. Om de uitbreidingsplannen van de buurtwinkel te realiseren was een bestemmingswijziging noodzakelijk.

  Meer weten? Hans Gielis helpt u graag verder.