• Masterplan_Dekaply_BIM_Awards_DA_Consult
  • Masterplan_Dekaply_BIM_Awards_DA_Consult_2
  • Masterplan_Dekaply_rioleringsnet_BIM_Awards_DA_Consult

Masterplan Dekaply, Denderleeuw-Aalst

Het masterplan voor de voormalige bedrijfssite van Dekaply wordt opgemaakt om de verlaten bedrijfssite een nieuwe toekomst te geven. De site is deels gelegen op grondgebied van Denderleeuw en deels op grondgebied van Aalst. Het masterplan wordt opgemaakt om een constructieve dialoog te kunnen voeren met beide gemeenten over de herwaardering van de site Dekaply en alzo een bestaande brownfield nieuwe mogelijkheden te kunnen bieden als een innovatief gebied voor ondernemers.

Met de aanleg van dit KMO-park kunnen beide gemeenten hun ondernemende inwoners stevig verankeren. De ruimte om te ondernemen komt daarmee op de meest geschikte plaats terecht: in een speciaal daarvoor ontworpen gebied, met alle voorzieningen op de juiste schaal.

Bij de opmaak van het masterplan werd gezocht naar zowel economische als ecologische voordelen. De bestaande natuurlijke elementen, zoals de as van de Wildebeek, worden in het ontwerp verwerkt zodat een harmonieuze groene ‘park’-omgeving ontstaat waarbinnen economische activiteiten plaatsvinden. Op deze wijze biedt het nieuwe kmo-park (be)leefruimte voor de gebruikers maar ook voor de bewoners van de omgeving.

D+A diensten: masterplan, begeleiding overleg overheidsinstanties, parkeer- en verkeersonderzoek.

Meer weten? Hans Gielis helpt u graag verder.