• Kronos_Porsche_Centre_Louvain_La_Neuve_2
  • Kronos_Porsche_Centre_Louvain_La_Neuve_rear
  • Kronos_Porsche_Centre_Louvain_La_Neuve_front
  • Kronos_Porsche_Centre_Louvain_La_Neuve_banner2
  • Porsche_MSG_DA_Project_Kronos_Gedelegeerd_Bouwheer_1
  • Porsche_MSG_DA_Project_Kronos_Gedelegeerd_Bouwheer_2
  • Porsche_Centre_Mont-Saint-Guibert_DA_Project
  • Porsche_Mont_Saint_Guibert_DA_Consult_D'Ieteren_2
  • Porsche_Mont_Saint_Guibert_DA_Consult_D'Ieteren_3
  • Porsche_Mont_Saint_Guibert_DA_Consult_D'Ieteren_6
  • Porsche_Mont_Saint_Guibert_DA_Consult_D'Ieteren_7

Mont-Saint-Guibert – Kronos Porsche Centre

Met ’ultraperformantie’ als grondregel realiseren bouwheer – D’Ieteren Immo – en gedelegeerd bouwheer – D+A Project – samen het nieuwste Kronos Porsche Centre Louvain-La-Neuve te Mont-Saint-Guibert. Op deze site wordt maximaal ingezet op hernieuwbare energie, zowel voor het gebouw als voor de Porsche-wagens die hier in 2019 een onderdak zullen krijgen.

Na Porsche Mechelen en Porsche Paal, wordt ook het nieuwste Porsche Centre gerealiseerd binnen de samenwerkingsvorm van het gedelegeerd bouwheerschap. D’Ieteren Immo draagt dus zijn taken en risico’s van dit bouwproject over aan zijn gedelegeerd bouwheer, vanaf de vergunningsaanvraag tot de oplevering. Zij verzekeren er zich zo van dat alles gegarandeerd tot een goed eind komt, binnen budget en binnen de geplande opleveringstermijn.

De bouw van dit nieuwe Porsche Centre voldoet aan de strengste, internationale normen op gebied van design, ergonomie, duurzaamheid en ecologie. Op deze site wordt maximaal ingezet op hernieuwbare energie en worden de recentste technieken aangewend om de impact op de omgeving te minimaliseren. Een glazen luifel bestaat bijvoorbeeld uit transparante, fotovoltaïsche zonnepanelen. Deze installatie zal een groot deel van de verbruikte energie op de site produceren.
Er worden ook voldoende ultrasnelle laadpalen geïnstalleerd om de elektrische Porsches perfect te verwelkomen en dit vernieuwende gamma verder te ontwikkelen.

Een showroom van 800 m2, 500 m2 overdekte parking onder een fotovoltaïsche luifel, een ultramodern atelier van 900 m2, stockageruimte inclusief een overdekte parking voor 46 auto’s, een carwash,… Klanten worden onthaald in een moderne ontvangstruimte met een relax- en een werkzone zodat ze ter plaatse ongestoord kunnen verder werken. De werken zijn intussen gestart en zullen minder dan een jaar vragen. Begin 2019 zullen de eerste nieuwe Porsches verkocht worden in dit futuristische gebouw.

Kronos Porsche Centre Louvain-la-Neuve is een project waar alle betrokkenen trots op zijn: bouwheer D’Ieteren Immo, architect Julien Barrere, studiebureau D+A Consult en aannemer EdiboSud .
Samen zijn ze dankzij het gedelegeerd bouwheerschap een ultraperformant bouwteam. Het geheim van hun efficiëntie ligt in de BIM-werkwijze (Building Information Modelling) en de samenwerking van alle partijen in één centraal planmodel, beheerd door de gedelegeerd bouwheer.

Meer weten? Hans Gielis helpt u graag verder.