Inspraak en participatie

Nieuwe plannen (een ruimtelijk uitvoeringsplan, een buurtpark, het ontwerp van een woonwijk, de herinrichting van een weg, … ) hebben een grote impact op de mensen van vandaag en morgen. Bewoners en betrokkenen met elk hun eigen behoeften en visie op hoe hun omgeving er morgen moet uitzien.  Vandaag ook steeds vaker mondige mensen die actief betrokken willen zijn bij de inrichting en de vormgeving van hun leefomgeving van morgen.

Participatie is de voorbije jaren steeds belangrijker geworden in dergelijke besluitvorming en is nu nog sterker verankerd in het procedureverloop van de opmaak van bijvoorbeeld een RUP. D+A beschikt over een ruime ervaring in de organisatie van participatie afgestemd op het plangebied (grootte, locatie, bewoners, omwonenden…), de aard van de functies en de wensen van de gemeente. Dit kan gaan over informatiemomenten, infomarkten, tentoonstellingen, workshops, klankbordgroepen…

D+A brengt, als bemiddelaar,  via inspraakbegeleiding alle partijen samen aan tafel: overheid, burgers, ontwikkelaars, bouwheren,… Via een open participatieproces, op maat van een plan en zijn omgeving, gaan wij op zoek naar wat deze mensen drijft en vooral naar hun gemeenschappelijke belangen. We zoeken samen naar een  consensus voor de verschillende standpunten. Hierbij kunnen open communicatie en participatie projecten vleugels geven.

Contacteer ons >>

recente projecten

Masterplan Dekaply, Denderleeuw-Aalst

Masterplan voormalige bedrijfssite Dekaply, als basis voor nieuwe toekomst.

Stedenbouwkundige studie Zwartestraat – Zottegem

Masterplan met ruimte voor 145 nieuwe, sociale woningen en een park van 1 ha.

Masterplan autoluw centrum Ninove

Stedenbouwkundige studie als basis voor een kwalitatief stadsvernieuwingsproject

Schaarbeek – Louis Bertrandlaan

Wedstrijddossier voor een nieuwe, bruisende publieke ruimte.

Lanaken – Stationsstraat

Herinrichting centrum: Stationsstraat en Langkeukelbeek. Technisch ontwerp en werfopvolging.