Stage bij D+A

D+A bestaat uit een veelzijdige groep betrouwbare specialisten die samen werken aan  transparante oplossingen op mensenmaat. We zijn als groeiend studiebureau steeds op zoek naar extra specialisten die onze brede kijk op bouw, infrastructuur en ruimtelijke ordening delen. We starten deze zoektocht al op de schoolbanken. Bij D+A gaan namelijk ook geregeld stagiairs aan de slag. Wat spreekt hen aan in een stage bij D+A? We laten hen dit liefst zelf vertellen:

Stage_D+A_stageplaats

“Mijn naam is Riet en dit jaar ben ik afgestudeerd als industrieel ingenieur bouwkunde. Bij de start van mijn masterjaar heb ik mijn stage bij de stabiliteitsingenieurs van D+A uitgevoerd, waar ik enorm veel heb bijgeleerd. Naar aanloop van een extra studie en om mijn kennis nog uit te breiden, wou ik graag als jobstudent bij D+A aan de slag gaan. Deze aanvraag werd met open armen ontvangen, waardoor ik opnieuw 4 weken bij de stabiliteitsingenieurs mocht doorbrengen. Ik krijg zowel tekenwerk als constructies om uit te rekenen. Ik word goed begeleid en mag over alles vragen stellen. D+A is een bedrijf waar de werknemers nauw met elkaar samenwerken en waar je bij iedereen terecht kan voor hulp, daarom is dit bedrijf perfect om mijn eerste werkervaring op te doen.”

“Mijn naam is Ella en als toekomstige interieurarchitecte kreeg ik de kans om in de laatste 4 weken van mijn bacheloropleiding op stage te gaan. De plaats was zelf te kiezen. D+A is niet specifiek gericht op interieur, maar omdat D+A een totaalprojecten bureau is leek het me daarom leuk om mijn stage hier te komen doen. De combinatie van de verschillende opleidingen om tot een geheel te komen vond ik zeer interessant. Je kan een project van 0 tot iets tastbaar volgen. Zelf heb ik als afbouw-specialist kasten mogen ontwerpen en uittekenen, kantoren ingericht en heb ik mijn creativiteit mogen gebruiken om enkele voorstellen te maken voor het interieur van het bedrijf zelf. Naast het zelfstandig werken heb ik ook geleerd om in een teamsfeer te werken. Volgend schooljaar volg ik nog één masterjaar en als ik de kans krijg om nog eens op stage te gaan zou ik zeker niet twijfelen om opnieuw voor D+A te kiezen. “
Na een geslaagde stageperiode kwam ook Ella het team nog gedurende één maand versterken als jobstudente.

“Ik ben Mike en ben landschaps- en tuinarchitect. Ik heb een specialisatiejaar gedaan in de landschapsontwikkeling waarvoor ik één kwartaal stage moest lopen. Ik had D+A gekozen als stageplaats omdat het bureau verschillende soorten projecten realiseert waarbij de verschillende disciplines nauw samenwerken. Door mijn specialisatiejaar in de landschapsontwikkeling heb ik samengewerkt met zowel de ruimtelijke planners als de landschapsarchitecten bij D+A. Tijdens mijn stage heb ik veel vrijheid gekregen waardoor ik sommige projecten vrijwel geheel zelfstandig heb kunnen realiseren. Ik ben tevens met nieuwe zaken in contact gekomen zoals het opstellen van RUP’s (wat normaal eerder voor ruimtelijke planning is). Naast het zelfstandig werken is er tevens een goede teamsfeer. Collega’s uit verschillende disciplines werken samen om elk project tot een goed einde te brengen. Ik heb meegewerkt aan diverse interessante projecten die uitdagend en vernieuwend voor me waren. Dit in combinatie met de sympathieke collega’s, maakt van D+A een echte aanrader als stagebureau!”
Na een geslaagde stageperiode kwam Mike intussen vast in dienst om de eerste stappen te zetten van zijn carrière.