Hockey spelen en supporteren in Keerbergen

28.11.2018

Hockey_Keerbergen_DA_Consult

D+A kreeg van het autonoom gemeentebedrijf Keerbergen de opdracht gegund voor het ontwerpen van een nieuw hockeyveld.

Hiervoor wordt het bestaande voetbalveld aan de sporthal van Keerbergen omgevormd tot een hockey kunstgrasveld. Deze nieuwe ruimte moet in de toekomst de mogelijkheid bieden tot het organiseren van internationale wedstrijden en zal dus voldoen aan de kwaliteitseisen van de Internationale Hockey Federatie. Met het verkrijgen van een FIH-certificaat, voor een veldcategorie ‘Global’, zullen zowel wedstrijden van nationaal als internationaal niveau kunnen georganiseerd worden in Keerbergen.

De taken voor deze opdracht omvatten o.a. de topografische opmetingen, de opmaak van de (voor)ontwerpplannen, de vergunningsaanvragen, het opmaken van het aanbestedingsdossier, alsook de opvolging en veiligheidscoördinatie van de uitvoeringsfase. Op deze nieuwe locatie zal geopteerd worden voor een ‘water’veld. Bij het ontwerp is de correcte beregening van het veld bijgevolg een belangrijke aandachtfactor. D+A zal ook zorgen voor de coördinatie van de nodige veldproeven en zal elke laag laten monitoren op product specifiek en uitvoeringstechnisch vlak. Bij het ontwerp zal er ook de nodige aandacht zijn voor de verlichting van het nieuwe veld die eveneens moet voldoen aan de FIH-requirements.

Deze nieuwe ruimte om te sporten, krijgt binnen het ontwerp ook een nieuwe staantribune en biedt dus in de toekomst ook zeker ruimte om te supporteren.